بی انگیزگی و سستی و روش های غلبه بر آن

تعریف بی انگیزگی
هنگامی که از سستی و بی انگیزگی صحبت می کنیم، به طور کلی منظور ما نداشتن انرژی و حوصله برای انجام کارهای شخصی و روزمره است که به کاهلی و خوابیدن ختم می گردد.
شخصی که بی انگیزگی زندگی اش را فرا گرفته است، در مقابل هر اقدام و عملی نوعی خستگی مفرط از خود نشان می دهد و سرگرمی با بازی های اعتیادآور و یا خواب را جایگزین هر اقدامی می کند.
همچنین انگیزه را می توان به شکل نیروی محرکه درونی برای رسیدن به اهداف و آرزوها تعبیر کرد که فردی که انگیزه ندارد و از بی انگیزگی رنج می برد، هیچ گونه محرکی در درون خود برای برخاستن و تلاش برای رسیدن به اهدافش پیدا نمی کند.
آیا بی انگیزگی به معنای افسردگی است؟
به طور قطع نمی توان ادعا کرد که افرادی که انگیزه ندارند انسان های افسرده ای هستند. اما در اکثر موارد، این دو صفت در کنار هم در وجود انسان ها نمایان می شوند.
ممکن است دانش آموزی برای درس خواندن و پیشرفت تحصیلی خود انگیزه و محرکی نداشته باشد، اما هیچ فرصتی را برای بازی و خوشگذرانی با همکلاسی های خود از دست ندهد؛ در نتیجه نمی توانیم بگوییم که این دانش آموز افسرده است.
اما اگر افسردگی گریبانگیر انسان شود، قطع به یقین وی را به سمت بی انگیزگی و خستگی مفرط سوق خواهد داد.

ارتباط انگیزه و سبک زندگی
به طور کلی سبک زندگی افراد نشان می دهد که تا چه اندازه در راه رسیدن به اهداف خود انگیزه دارند. استعمال دخانیات و مواد مخدر، مصرف مشروبات الکلی، دوری از ورزش و تحرک جسمانی، تمایل به انزوا و گوشه نشینی از جمله مواردی هستند که می توانند نشانگر بی انگیزگی فرد باشند.
در مقابل کسانی که به صورت مرتب ورزش می کنند، به فکر سلامتی روحی خود هستند، زمان زیاد و شادی را با دوستان و خانواده خود سپری می کنند، انگیزه زیادی هم برای رسیدن به اهداف و آرزوهای خود دارند.
اگر شما هم این احساس را دارید که سبک زندگی نادرستتان سبب بی انگیزگی در تلاش برای رسیدن به اهدافتان شده است، سعی کنید عادت های منفی خود را کنار بگذارید و جای آن را با عادت های مثبت پر کنید.
ترس و بی انگیزگی
ترس و نگرانی از نتیجه، سبب می شود که انسان در گام برداشتن در مسیر آرزوهایش مردد شود. این تردید بارها و بارها در زندگی شخص اتفاق می افتد و در موارد زیادی به نوعی عادت تبدیل می شود.
ترس سبب می شود که تصور بروز هر گونه نتیجه منفی و ناملایمی به مثابه یک فاجعه در ذهن فرد تجلی کند؛ در صورتی که یک شخص عاقل، شکستش را به عنوان یک تجربه جدید و برداشتن پله ای به سمت موفقیت تلقی می کند.
قطعا شما هم این جمله معروف را شنیده اید:
کشتی در ساحل امن تر است، اما برای این منظور ساخته نشده است.
همین جمله کوتاه و خلاقانه به خوبی نشان می دهد که برای کشف سرزمین های جدید و تجربه های نو، باید ترس و بی انگیزگی را کنار بگذارید و دل را به دریا بزنید.

قطعا در این مسیر گرفتار طوفان های سهمگین خواهید شد و بدون شک اتفاقات ناگواری برای شما پیش خواهد آمد، اما زمانی که به هدف و آرزوی خود برسید، طعم شیرین نیل به مقصود را در کنار سختی های مسیر آن احساس خواهید کرد.
روش های غلبه بر ترس
این نکته را به خاطر داشته باشید که ترس، احساسی است که به دلایلی از جانب خداوند در وجود ما انسان ها نهادینه شده است.
ترس به مانند مادری دلسوز و خیرخواه است که تنها هدفش حفظ امنیت ما در مقابل خطرهاست. در نتیجه لازم نیست که احساس بدی نسبت به ترس داشته باشیم. باید باور کنیم که وجود ترس در نهاد و ذات انسان بی دلیل نیست و قطعا برای رشد انسان لازم است.
بیشتر بخوانید:
سلامت روان و ذهن، تنها مسیر رسیدن به آرامش
کاهش تنش در روابط دوستانه، خانوادگی و اجتماعی
پرورش خلاقیت و استعداد، محرک اصلی در زندگی
ولی این ترس نباید به جایی برسد که تمام زندگی ما را فرا بگیرد. در مواقع زیادی باید این جرات را به خود بدهیم و بر ترسمان غلبه کنیم؛ زیرا شاید راه دیگری برای رفع بی انگیزگی و پیشرفت خود نداشته باشیم.
باید ترس های خود را بشناسیم، نسبت به آن به خودآگاهی برسیم و در مواقع لزوم بتوانیم به راحتی بر آنها غلبه کنیم.

الگوی دوخت پیراهن کاترین
در قالب فایل PDF و با کیفیت اصلی
بعد از خرید و پرینت فایل الگوی دوخت پیراهن صفحات آن را طبق شماره در کنار هم قرار داده و به هم بچسبانید. سپس با استفاده از این الگو، مطابق با سایز مورد نظرتان پارچه زیبای پیراهنی خود را برش بزنید و شروع به دوختن پیراهن کنید.