مطالب و آموزش‌ها

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

حساب کاربری

آیا انواع مختلف پوست را می شناسید؟ نوع پوست شما چیست؟

نوع پوست

نوع پوست

خصوصیات پوست افراد با هم متفاوت است. به همین دلیل خوب است که نوع پوست خودمان را بشناسیم و در مورد آن اطلاعاتی را کسب کنیم. آگاهتر در این نوشته انواع پوست و خصوصیات مهم هر نوع را بیان می کند. شناختن انواع پوست و بیماری هایی که ممکن است هر کدام از انواع پوست تجربه کنند بسیار مهم است.

چگونه می توانید نوع پوست خود را بشناسید؟

تاکنون معیارهای مختلفی برای طبقه بندی انواع مختلف پوست معرفی و استفاده شده است. به عنوان مثال، طبقه بندی براساس فیتزپاتریک که اولین بار در سال ۱۹۷۵ ارائه شد، بر اساس رنگ پوست و پاسخ آن به قرار گرفتن در معرض آفتاب قرار دارد.

از این استاندارد برای تعیین نوع مناسب فاکتور محافظت در برابر آفتاب (SPF) یا پیش بینی خطر سرطان پوست استفاده می شود. با این حال، از نظر زیبایی، نوع پوست براساس چندین فاکتور مربوط به تعادل طبقه بندی می شود:

ترشح چربی، میزان آبرسانی و سطح حساسیت پوست. بنابراین، هر نوع پوست ویژگی های خاص خود را دارد و به مراقبت های مختلفی نیاز دارد. لازم است بدانیم که نوع پوست توسط ژنتیک تعیین می شود. اگرچه ممکن است نوع پوست و یا برخی از خصوصیات آن با گذشت زمان تغییر کنند.

بر اساس این ویژگی ها و متداول ترین طبقه بندی، پنج نوع پوست وجود دارد: طبیعی، خشک، چرب، مختلط (هم پوست چرب و هم خشک) و حساس. این نکته را هم در نظر داشته باشید که این دسته بندی با این فرض انجام شده است که پوست سالم باشد و دچار بیماری موضعی و غیره نباشد. در زیر ویژگی های اصلی هر نوع پوست را شرح می دهیم:

پوست نرمال

این پوست نه خیلی خشک است و نه خیلی چرب. این بافت منظم، بدون نقص و با ظاهری تمیز و نرم مشخص است و به مراقبت ویژه نیاز ندارد.

پوست حساس

پوست حساس بیشتر مستعد واکنش به محرک هایی است که پوست طبیعی در حالت عادی هیچ واکنشی به آنها ندارد. این نوع پوست بسیار شکننده و آسیب پذیر است و معمولاً با احساس ناراحتی مانند گرما، گرفتگی، قرمزی یا خارش همراه است.

این نوع پوست عملکرد سد کننده (یا محافظتی) خود را تا حدودی از دست داده و ورود میکروارگانیسم ها و مواد تحریک کننده به آن آسان است. احتمال ابتلا به عفونت و واکنش های آلرژیک برای پوست حساس بالا است.

پوست حساس لطیف است و برای مقابله با خشکی، زبری و حفظ ظاهر طبیعی نیاز به مراقبت بیشتری دارد. گاهی اوقات، به جای پوست حساس، به آن پوست تحریک شده هم گفته می شود. اما این اصطلاحات مترادف هستند و تفاوتی بین آنها وجود ندارد.

پوست خشک

قبل از هر چیز لازم است بدانید آیا نوع پوست شما خشک است یا خیر. در بسیاری از موارد، خشکی پوست به دلیل عوامل خارجی مانند هوا، رطوبت کم (منظور رطوبت موجود در هوا است) و شنا و غوطه ور شدن در آب گرم بروز می کند و معمولاً موقتی است. با این حال، برای برخی از افراد ممکن است خشکی پوست به صورت دائمی و یا حتی در حد یک بیماری مادام العمر باشد.

پوست خشک ممکن است ترک بخورد و در معرض باکتری قرار گیرد. اگرچه به طور کلی این مسئله جدی نیست، اما ممکن است باعث ایجاد اختلالات پوستی دیگری مثل اگزما یا در صورت عدم مدیریت صحیح، در معرض عفونت قرار گیرد.

علائم و نشانه های نوع پوست خشک ممکن است بسته به عوامل مختلفی مانند سن، وضعیت سلامتی یا علت بروز آنها متفاوت باشد. به طور کلی پوست خشک نوعی احساس تنگی و زبری دارد. همچنین ممکن است که ظاهر آن با تیرگی، خارش، قرمزی و ترک های کوچک خاکستری رنگ همراه باشد. ترک های سطح پوست معمولاً در پوست بسیار خشک مشاهده می شود. در این شرایط، ترک های کوچکی در سطح پوست ایجاد می شود، که در موارد جدی تر، ممکن است عمیق تر و حتی همراه با خونریزی باشد.

پیشنهاد آگاهتر:  با فواید روغن هسته انگور بیشتر آشنا شوید

پوست آتوپیک نوعی بیماری پوستی است که با خشکی پوست مشخص شده و منجر به تحریک آن می شود. این بیماری علائم ناراحت کننده ای مانند خارش را ایجاد می کند. علت اصلی آن استعداد ژنتیکی است، اگرچه سایر عوامل ممکن است باعث تحریک آن شوند یا وضعیت را تشدید کنند که ممکن است محیطی، آلرژیک، مربوط به غذا و حتی برخی لباس ها باشند.

پوست چرب

آیا نوع پوست شما چرب است؟ پوست چرب ظاهری متخلخل، مرطوب و روشن دارد. این شرایط به دلیل تولید بیش از حد چربی است که توسط غدد چربی انجام می شود و معمولاً به دلایل ژنتیکی و یا هورمونی پدید می آید. ممکن است جوانان و نوجوانان در سنین کمتر از ۳۰ سال، جرب شدن نوع پوست را تجربه کنند. این شرایط معمولا به مدت ۳ سال طول می کشد و مهمترین نشانه آن بروز آکنه است.

پوست مختلط

اگر نوع پوست فردی مختلط باشد، به این معنا است که در برخی از نواحی ویژگی‌های پوست چرب و در برخی دیگر ویژگی های پوست خشک را نشان می دهد. این شرایط در پوست مختلط به این دلیل اتفاق می افتد که توزیع غدد چربی و عرق در این نوع پوست یکدست نیست. ناحیه ای که چربی بیشتری دارد معمولاً ناحیه T نامیده می شود که شامل پیشانی، بینی و چانه) است؛ در حالی که پوست نواحی گونه ها نرمال یا خشک است.

مشکلات متداول انواع پوست

پوسته شدن

تحریک مکرر پوست به دلیل عوامل محیطی، مانند آفتاب، باد، خشکی یا رطوبت بیش از حد، ممکن است باعث ایجاد پوسته در سطح پوست شود. پوسته شدن یعنی جدا شدن مقیاس های بزرگی از اپیدرم (لایه محافظ سطح پوست) که گاهی اوقات مانند گرد و غبار ریز به نظر می رسد. با این حال، ممکن است این مشکل در نتیجه برخی بیماری ها مانند واکنش آلرژیک، عفونت قارچی یا استافیلوکوک، اختلال سیستم ایمنی بدن یا سرطان و درمان های انکولوژیکی باشد. در این موارد، محل های پوسته شده معمولاً با خارش همراه هستند.

نقاط قرمز

دلایل و بیماری های پوستی بسیاری شناخته شده اند که نتیجه آنها به صورت ایجاد لکه های قرمز یا بثورات پوستی است. از جمله عفونت ها، گرما، مواد حساسیت زا، اختلالات سیستم ایمنی بدن و داروها.

خال های پوستی

خال ها نقاط یا لکه های تیره روی پوست هستند که معمولاً در دوران کودکی و نوجوانی ظاهر می شوند. آنها توسط گروه سلول های رنگی ایجاد می شوند. به طور کلی خال ها بی ضرر هستند، اما بهتر است در صورت تغییر اندازه، شکل یا رنگ، یا اگر خارش یا خونریزی ایجاد شود، مورد را با یک متخصص پوست بررسی کنید. زیرا برخی از آنها تبدیل به منشا های سرطانی می شوند.

به طور کلی، توجه به شکل ظاهری پوست بسیار مهم است. زیرا بدون در نظر گرفتن نوع پوست، موارد خاصی وجود دارد که ممکن است نشانه ای از یک مشکل پوستی باشند.

 

دانلود کتاب تقویم تولید محتوا

کتاب تقویم تولید محتوا

دفتر برنامه ریزی روزانه برای تولیدکنندگان محتوا

 

 

مخاطب: مدیران وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی
مولف: احمد اردیبهشت
فرمت کتاب: رقعی ۱۴۸ صفحه
انتشارات: کلید آموزش
شابک: ۱-۱۵۶-۲۷۴-۶۰۰-۹۷۸
قیمت: ۵۸ هزار تومان

 
تحریریه آگاهتر
ما اینجاییم تا همراه با شما خوانندگان عزیز مطالعه کنیم و بیشتر بیاموزیم. هدف تیم تحریریه آگاهتر این است که مطالب با کیفیتی را به مخاطبان ارائه دهد؛ چرا که معتقدیم هرچه آگاهتر، توانمندتر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *