هوش اجتماعی چیست و چه تاثیری در روابط ما دارد؟

آیا از میزان هوش اجتماعی خود خبر دارید؟
هوش اجتماعی به آن بخش از مهارت های درون فردی افراد گفته می شود که توانایی آنها را در برقراری ارتباطات اجتماعی، حفظ روابط، ایجاد گفت و گو با انسان های مختلف و گسترش روابط اجتماعی نشان می دهد.
از آنجایی که امروزه، افراد حضور گسترده ای در شبکه های اجتماعی و در سطح جامعه دارند، می توان گفت که برای موفقیت در زندگی شخصی و حرفه ای خود نیاز بیشتری به تقویت هوش اجتماعی خود دارند.
با گسترش تکنولوژی و فناوری ارتباطات، کسانی که بتوانند این بخش از هوش های چندگانه خود را به طور مناسب تقویت کنند، اثرات مثبت آن را در راه موفقیت و رسیدن به اهداف خود خواهند یافت و بهتر می توانند خود را با جهان در حال پیشرفت وفق دهند.
نیاز به تقویت هوش اجتماعی
همان گونه که اشاره کردیم، هوش اجتماعی نه به معنای یک قابلیت، بلکه به معنای یکی از نیازهای انسان در جهت رسیدن به اهداف است.
تمامی روابط انسانی و اجتماعی، چه در زمینه فعالیت های شغلی و حرفه ای و چه در زمینه روابط شخصی، نیازمند برقراری نوعی ارتباط با افراد دیگر است.
این ارتباط علاوه بر دنیای بیرونی در شبکه ها و رسانه های مجازی هم اتفاق می افتد و رفتار مناسب انسان ها را بر اساس هر موقعیتی طلب می کند.
اگر ما ندانیم که در ارتباط با همکاران و دوستان جدید، رئیس و کارفرما، همسایه و هم اتاقی و حتی افرادی که همه روزه در کوچه و خیابان می بینیم چگونه رفتار کنیم ممکن است مشکلات زیادی در برقراری روابط اجتماعی خود داشته باشیم.

پس باید تقویت هوش اجتماعی را جدی بگیریم و فرزندان خود را از کودکی برای حضور موثر در جامعه با برقراری ارتباطات موثر آماده کنیم.
معیار باهوش بودن
متاسفانه معیار و مقیاس مناسبی که بتوان میزان هوش اجتماعی افراد بر اساس آمار و ارقام نشان دهد در دسترس نیست و تنها می توانیم بالا بودن آن را در افراد بر اساس موفقیت در روابط آنها بسنجیم.
از این رو به کسانی که به سادگی می توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و روابط خود را حفظ کنند و جایگاه نسبتا ویژه ای در ذهن افراد داشته باشند، افرادی با هوش اجتماعی بالا می گوییم.
همچنین مهارت متقاعد کردن دیگران و تاثیر گذاشتن بر روی آنها از راه سخنوری را می توان به فاکتوری دیگر در این زمینه تعبیر کرد.
پس اگر احساس می کنید که این ویژگی ها در وجود شما نهادینه شده است و عملکرد موفقی در روابط اجتماعی خود دارید به شما تبریک می گوییم؛ زیرا به خوبی توانسته اید این هوش را در وجود خود پیدا کنید و از آن بهره ببرید.
ولی اگر احساس می کنید که در حفظ و ایجاد ارتباطات اجتماعی نمی توانید به خوبی عمل کنید هم نگران نباشید. دقت داشته باشید که هوش اجتماعی امری ذاتی و خدادادی نیست و می توانید آن را در شخصیت درونیتان تقویت کنید.
راهکارهای تقویت هوش اجتماعی
تنها کافی است خود را باور کنید و از هر گونه عدم اعتماد به نفس و انزوا دوری کنید.
بدون پیش داوری در مورد افراد و بدون هرگونه نگرانی از قضاوت مردم وارد روابط اجتماعی جدید شوید و در نهایت ادب و احترام به نظر دیگران، نسبت به حفظ روابط خود با آنها تصمیم بگیرید.
اگر علاقمند به مطالعه بیشتر در این زمینه هستید این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم:
هوش کلامی به چه معناست و چه تاثیری در روابط ما دارد؟
تردید نداشته باشید که با این کار دوستان خوبی پیدا می کنید و وضعیت عاطفی و روانی بهتری نسبت به گذشته خواهید داشت.
زمانی که هوش اجتماعی شما به سطح مطلوبی برسد، در مقابله با موقعیت های دشوار اجتماعی بهترین رفتار و مناسب ترین عکس العمل را از خود نشان می دهید و درک عمومی ذهنتان از محیط اجتماعی اطرافتان بسیار گسترده می گردد.

الگوی دوخت پیراهن ربکا
در قالب فایل PDF و با کیفیت اصلی
بعد از خرید و پرینت فایل الگوی دوخت پیراهن صفحات آن را طبق شماره در کنار هم قرار داده و به هم بچسبانید. سپس با استفاده از این الگو، مطابق با سایز مورد نظرتان پارچه زیبای پیراهنی خود را برش بزنید و شروع به دوختن پیراهن کنید.