هوش هیجانی خود را تقویت کنید و زندگی بهتری داشته باشید

مفهوم هوش هیجانی
هوش هیجانی به آن دسته از هوش های چندگانه انسان ها اطلاق می گردد که بیانگر توانایی و مهارت افراد در بیان احساسات و هیجانات خود و همچنین درک احساسات و رفتار دیگران است.
بر اساس این تعریف، افرادی که از هوش هیجانی بالایی برخوردار هستند به خوبی می توانند دلیل برخی رفتارهای نامعقول دیگران را تشخیص دهند، در مورد دلیل هر عملکردی اندیشه کنند و برای نشان دادن هر گونه برخورد و عکس العملی، بهترین روش و مناسب ترین شیوه را برگزینند.
در واقع هوش هیجانی به ما می آموزد که در رفتار و اعمال خود، شرایط اطرافمان را بسنجیم و سعی کنیم به درک نکات پیرامونمان و علت ها و معلول ها مسلط شویم.
نکته جالب در خصوص هوش هیجانی این است که بر خلاف هوش ریاضی، ذاتی و مادرزادی نمی باشد.
بدین معنی که این شاخه از هوش انسان ها کاملا اکتسابی است و شما می توانید با پیگیری تکنیک های خاصی، آن را در وجود خود تقویت کنید.
حال اگر تصمیم دارید در این راه قدم بگذارید، این مقاله به شما می آموزد که به چه چیزهایی در زندگی توجه کنید تا در نهایت بتوانید هوش هیجانی خود را تقویت کنید.
اولین قدم برای یادگیری، خوب گوش دادن است
اگر می خواهید علمی را بیاموزید، مهارتی را فرا بگیرید و آموزش دیده شوید، چاره ای ندارید جز این که گوش فرا دهید.

در زمینه تقویت هوش هیجانی نیز لازم است که این عملکرد در وجود شما نهادینه شود. شما باید بتوانید به خوبی به حرف های دیگران گوش دهید.
هنگامی که از گوش دادن به سخنان دیگران حرف می زنیم، منظورمان تنها شنیدن اصوات و کلمات برخاسته از صدای آنها نیست؛ بلکه باید بتوانید حرف های دیگران را درک کنید و در مواردی احساسشان را با تمام وجود لمس کنید.
هنگامی که بتوانید بدون قطع کردن حرف دیگران به حرف هایشان گوش کنید و تمام سعی و تلاش خود را در جهت درک احساسشان انجام دهید، می توانید اطمینان کسب کنید که اولین قدم را در جهت تقویت هوش خود با موفقیت برداشته اید.
نکته بین باشید تا هوش هیجانی شما تقویت شود
آیا از آن دسته افرادی هستید که با بی توجهی از کنار بسیاری از انسان ها و اتفاقات روزمره زندگی خود رد می شوید و حواس شما به هیچ وجه جلب آنها نمی شود؟
اگر پاسختان مثبت است، متاسفانه باید بگوییم که اگر واقعا می خواهید هوش هیجانی را در وجودتان تقویت کنید باید به کلی این رفتار را تغییر دهید.
سعی کنید از این به بعد، نسبت به مسائل و اتفاقات اطرافتان بی توجه و بی تفاوت نباشید و اجازه دهید حواستان تا حدودی پرت این مسائل شود.
نکته بینی و ریزبینی از جمله ویژگی هایی هستند که تاثیر مستقیم در تقویت هوش هیجانی انسان دارند.
اگر بتوانید در مورد جزئیات هر پدیده ای فکر کنید و نکات ریز و درشت مربوط به آن را استخراج کنید، می توانید انتظار داشته باشید که هوش هیجانی شما روز به روز قوی تر شود.

تمرکز روی احساسات خود و دیگران را جدی بگیرید
افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند به خوبی می دانند که انسان ها ممکن است در ظاهر، شکل و قیافه ای نزدیک به هم داشته باشند، اما احساسات آنها و گرایشات و خواسته هایشان، دنیاهای بسیار دوری را تشکیل می دهند.
بیشتر بخوانید:
هوش اجتماعی چیست و چه تاثیری در روابط ما دارد؟
هوش کلامی به چه معناست و چه تاثیری در روابط ما دارد؟
فراموش نکنید که هر عملی که از یک شخص سر می زند، نتیجه کلی افکار، احساسات و بخشی از اطلاعات درست و غلط اوست. اگر بتوانید تا حد امکان به این افکار و احساسات آگاهی یابید، هر چه بهتر انسان ها را خواهید شناخت.
در نتیجه هوش هیجانی شما تقویت می شود، روابط اجتماعیتان اصلاح می شود و به راحتی می توانید دلیل بسیاری از اتفاقات جهان پیرامون خود را تشخیص دهید.

کتاب تقویم تولید محتوا
دفتر برنامه ریزی روزانه برای تولیدکنندگان محتوا
مخاطب: مدیران وبسایتها و شبکههای اجتماعی
مولف: احمد اردیبهشت
فرمت کتاب: رقعی ۱۴۸ صفحه
انتشارات: کلید آموزش
شابک: ۱-۱۵۶-۲۷۴-۶۰۰-۹۷۸
قیمت: ۵۸ هزار تومان