مطالب و آموزش‌ها

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

حساب کاربری

کاهش تنش در روابط دوستانه، خانوادگی و اجتماعی

کاهش تنش در روابط

اهمیت کاهش تنش در روابط

با توجه به بار منفی ایجاد تنش و تعارض در روابط عاطفی و اجتماعی، لازم است تکنیک های کاهش تنش در روابط را بشناسیم و به موقع از آنها استفاده کنیم.

در مواجهه با رفتارهای تهاجمی نمی توان به طور قطع گفت که چه روشی بهترین و کارآمدترین روش به حساب می آید. گاهی ممکن است سکوت بسیار مفید واقع شود و گاهی حمله متقابل سبب فروکش کردن هر چه سریع تر تنش گردد.

در این مقاله قصد ما این است که به برخی از بهترین تکنیک های کاهش تنش در روابط اشاره کنیم که به صورت عمومی برای همه انواع روابط و گفتگوها موثر هستند.

استفاده از جملات واضح و شفاف

آیا شما هم هنگام بروز تنش و ناسازگاری از گوشه و کنایه و اشاره و زبان غیرمستقیم برای بیان منظور خود استفاده می کنید؟

اشاره غیرمستقیم به اهدافی که در ذهن می پرورانید نه تنها سبب کاهش تنش در روابط نمی گردد، بلکه در موارد بسیاری موجب تشدید آن نیز می گردد.

ممکن است بگویید که گوشه و کنایه زدن در مواردی که می خواهید بر طرف مقابل تاثیر بگذارید، سبب انتقال بهتر پیام می گردد؛ اما چنین فرضی مطلقا صحیح نیست.

سعی کنید به جای استفاده از روش های غیرمستقیم، حرف خود را با لحن و بیانی صریح و مناسب به طرف مقابل بگویید. هرگز تلاش نکنید که ضعفتان را در بیان شفاف، با استفاده از زبانی گنگ و اشاره های غیرمستقیم جبران کنید.

کاهش تنش در روابط

توجه به محتوای غیرکلامی پیام برای کاهش تنش در روابط

تمام پیامی که بین شما و طرف مقابلتان در یک گفتگوی پرتنش منتقل می شود از نوع کلامی نیست. لحن گفتگو، حالت نگاه، چهره و بدن، بلندی صدا، استفاده از سکوت و سایر علائم غیرکلامی، قسمت اصلی کلام شما را تشکیل می دهند.

بهترین روش استفاده از علائم غیرکلامی در گفتگوهای پرتنش، استفاده از علائم حاکی از رفتار خنثی و بی تفاوت است.

علائم غیرکلامی تهاجمی معمولا به شدت گرفتن جو پرتنش منجر شده و علائم حاکی از تابعیت، ممکن است طرف مقابل را به ادامه استفاده از رفتار تهاجمی در شرایط مشابه ترغیب کند.

کنترل حرکات بدن و استفاده از کلیه علائمی که به نوعی حالت خنثی و بی تفاوتی را القا می کنند در این شرایط می تواند موثر واقع شود.

پیشنهاد آگاهتر:  بهبود روابط عاطفی با رعایت 5 نکته مهم و ساده

نتیجه معکوس استفاده از استدلال های منطقی برای کاهش تنش در روابط

هنگامی که احساس می کنید جو گفتگوی شما با طرف مقابل پرتنش شده است، سعی کنید که به گفتگوی خود پایان دهید.

حتی تلاش نکنید که با به کار گرفتن و استفاده از استدلال های منطقی، موقعیت خود را توجیه کنید.

توجه کنید که بهترین و موثرترین کاری که برای کاهش تنش در روابط خود در این شرایط می توانید انجام دهید آرام کردن فضای مکالمه است. با لحنی آرام و به دور از تاثیرپذیری طرف مقابل را به آرامش دعوت کنید و به تنش پایان دهید.

صحبت پیرامون خواسته های واقعی

به طور کلی، درک خواسته های طرف مقابل، چه در گفتگوهای پرتنش و چه در مکالمات عادی و بدون تنش، کار ساده ای نیست.

عموما افراد از صحبت کردن در مورد تمایلات واقعی و اصلی خود طفره می روند. ممکن است آنها در صحبت های خود چیزی بگویند و از شما توقع داشته باشند که منظور اصلی آنها را برداشت کنید.

در شرایطی هم که تنش و احساسات بر مکالمات بین افراد چیره می شود، توانایی تحلیل منطقی رفتار یکدیگر را بیش از هر زمان دیگری از دست می دهند.


بیشتر بخوانید:

هوش اجتماعی چیست و چه تاثیری در روابط ما دارد؟

هوش کلامی به چه معناست و چه تاثیری در روابط ما دارد؟


پس سعی کنید همیشه به منظور کاهش تنش در روابط خود، با جمله های مختلفی انگیزه ها و خواسته های خود را به طور صریح و بی پرده با طرف مقابل در میان بگذارید.

به طرف مقابل بگویید که با چه هدفی مکالمه با وی را آغاز کرده اید و هر زمانی که احساس کردید برداشت نادرستی از رفتار و گفتار شما دارد، بلافاصه خواسته های خود را برای او بازگو کنید.

دانلود الگوی پیراهن

 

الگوی دوخت پیراهن کاترین

در قالب فایل PDF و با کیفیت اصلی

 

 

بعد از خرید و پرینت فایل الگوی دوخت پیراهن صفحات آن را طبق شماره در کنار هم قرار داده و به هم بچسبانید. سپس با استفاده از این الگو، مطابق با سایز مورد نظرتان پارچه زیبای پیراهنی خود را برش بزنید و شروع به دوختن پیراهن کنید.

 
تحریریه آگاهتر
ما اینجاییم تا همراه با شما خوانندگان عزیز مطالعه کنیم و بیشتر بیاموزیم. هدف تیم تحریریه آگاهتر این است که مطالب با کیفیتی را به مخاطبان ارائه دهد؛ چرا که معتقدیم هرچه آگاهتر، توانمندتر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *