۶ نکته در برقراری ارتباط موثر که از آنها بی خبرید

اهمیت برقراری ارتباط موثر
نیاز انسان ها به برقراری ارتباط با دیگران بر هیچ کس پوشیده نیست؛ اما نکته مهمی که وجود دارد این است که هدف ما باید همواره در جهت برقراری یک ارتباط موثر باشد.
ارتباط موثر بدین معنی است که یک شخص در روابط و تعاملات خود تا چه اندازه می تواند از روابط خود در راستای بهبود سبک زندگی و پیشرفت شخصی کمک بگیرد.
اگر نتیجه یک رابطه دوستانه برای جوانان، چیزی جز اتلاف وقت و سرگرمی های بی معنی نداشته باشد، نمی توان این نوع روابط و ارتباطات را موثر دانست.
در واقع در یک رابطه و ارتباط موثر طرفین باید بتوانند از حضور در کنار هم لذت ببرند و با به اشتراک گذاری اطلاعات و دانسته های خود، تاثیر مثبتی بر فکر و ذهن یکدیگر داشته باشند.
۱_ اشتیاق
میل باطنی و اشتیاق درونی مهم ترین فاکتور در برقراری یک ارتباط موثر است.

اگر شما از درون و باطن خود میلی به ایجاد رابطه با یک فرد نداشته باشید، به هیچ وجه چنین ارتباطی نتیجه خاصی در پی نخواهد داشت.
۲_ شنونده بودن ، یک بعد ارتباط موثر
در برقراری یک ارتباط، تنها نباید شما در حال حرف زدن باشید. هر دو طرف باید به راحتی صحبت کنند و به خوبی به حرف دیگری گوش فرا دهند.
اگر احساس کردید که طرف مقابلتان علاقه ای به شنیدن حرف های شما ندارد، به هیچ وجه بر ادامه مکالمه اصرار نکنید. چنین رفتاری از جانب شما نیز تاثیر مشابهی خواهد داشت و دیگران را نسبت به ادامه روند ارتباط دلسرد خواهد کرد.
۳_ حفظ استقلال فکری در ارتباط موثر
همه ما انسان هستیم و با توجه به دانسته ها و آموخته های خود طرز تفکری داریم. چیزی که در این میان اهمیت دارد این است که هر شخص در بیان افکار درست و نادرست خود بایستی احساس استقلال داشته باشد.
اگر رفیق شما به خاطر عدم احساس استقلال و راحت نبودن در حضور شما نتواند در مورد افکار و اندیشه هایش به راحتی با شما صحبت کند، باید نتیجه بگیرید که چنین رابطه دوستانه ای هرگز به سود شما نیست.
۴_ ارتباط چشمی
برقراری ارتباط چشمی حین مکالمه با دیگران جایگاه و اهمیت بسیار بالایی دارد. عدم برقراری ارتباط چشمی از طرف مقابل به معنای بی علاقگی و تمایل به پایان مکالمه محسوب می گردد.

حتی اگر مشغول به کاری هستید و یا حتی در حال رانندگی می باشید، می توانید برای چند لحظه به چشمان طرف مقابل نگاه کنید تا مطمئن شود که به حرف هایش توجه می کنید.
البته ارتباط چشمی نباید به شکل نگاه ممتد به دیگری باشد که برای مدتی طولانی چشم از چشم او بر ندارید. این رفتار نیز ممکن است در نهایت به مثابه درخواستی نامودبانه برای پایان بحث تلقی شود.
۵_ سپاس گزاری در ارتباط موثر
اگر کسی لطفی در حق شما می کند، لازم است که حتما از وی تشکر و سپاس گزاری کنید.
قدردانی و سپاس گزاری از مهم ترین عوامل دوام روابط انسانی است که باید بدان توجه شود. انسان ها اگر ببینند که در مقابل کارهایی که برای شما انجام می دهند هیچ گونه تشکری از آنها نمی کنید، نسبت به ادامه رفتار دوستانه و صمیمی خود دلسرد خواهند شد.
شاید شما تشکر و قدردانی نکردن را به حساب رابطه بسیار صمیمی خود با دوستانتان بگذارید؛ اما این برداشت اشتباهی است که به روابط دوستانه شما آسیب خواهد زد.
۶_ پرهیز از تکرار
اصولا انسان ها دوست ندارند که یک حرف را چندین بار بشنوند. شاید نوعی نگرانی درونی در وجود شما نسبت به یک موضوع وجود داشته باشد که تمایل داشته باشید برای مدتی زیادی و بارها و بارها درباره آن با دیگران صحبت کنید.
بیشتر بخوانید:
برقراری رابطه دوستانه با در نظر گرفتن اصل شباهت
جذب دیگران در اولین برخورد تنها با رعایت ۳ نکته کلی
هوش اجتماعی چیست و چه تاثیری در روابط ما دارد؟
توجه داشته باشید که علایق و سلیقه های شما الزاما با علایق دیگران متناسب نیست. در برقراری ارتباط موثر مراقب باشید که با تکرار برخی حرف ها باعث نارضایتی دیگران نشوید.

الگوی دوخت پیراهن ربکا
در قالب فایل PDF و با کیفیت اصلی
بعد از خرید و پرینت فایل الگوی دوخت پیراهن صفحات آن را طبق شماره در کنار هم قرار داده و به هم بچسبانید. سپس با استفاده از این الگو، مطابق با سایز مورد نظرتان پارچه زیبای پیراهنی خود را برش بزنید و شروع به دوختن پیراهن کنید.