بیزینس پلن یا طرح کسب و کارتان را در ۳ مرحله تنظیم کنید

مفهوم کلی بیزینس پلن
بیزینس پلن که از آن تحت عنوان طرح کسب و کار نیز یاد می شود، به معنای تنظیم اهداف کسب و کار، روند نیل به آنها و برنامه های کلی رسیدن به این اهداف می باشد.
در واقع طرح کسب و کار به شکل مکتوب، اطلاعاتی از قبیل اهداف کلی، سازمان یا تیم اجراکننده بیزینس، وضعیت مالی و تامین کنندگان و سایر جزئیات مربوط به یک بیزینس را شامل می گردد که هنگام معرفی کلی آن به دیگران مورد نیاز می باشند.
اگر شما هم فکر شروع و راه اندازی یک کسب و کار را در سر می پرورانید، لازم است که قبل از هر اقدامی بیزینس پلن خود را تنظیم کنید. در این مقاله قصد داریم که ۳ گام اصلی در تهیه و نوشتن یک بیزینس پلن مناسب را برای شما توضیح دهیم.
توضیح روند اجرای طرح
تمامی آن چه در خصوص نحوه اجرای طرح خود دارید را بر روی کاغذ بیاورید.

حتما دفترچه یادداشتی همراه خود داشته باشید و هر کجا و هر زمانی که نکته جدیدی در این خصوص به ذهنتان می رسد، حتما آن را یادداشت کنید.
با این کار، می توانید مهم ترین نکات اجرایی را در خصوص کسب و کار خود مرور کنید و در مورد آنها فکر کنید؛ در نتیجه اگر روشی غیر منطقی بود و یا روش اجرایی بهتری به ذهنتان رسید به سرعت می توانید جایگزین روش قبلی کنید.
بدون شک داشتن اطلاعات کامل و واضح در حیطه روند اجرایی بیزینس پلن اولین و مهم ترین گام در تهیه و تنظیم آن به شمار می رود. ایده پردازان کسب و کار باید به روشنی بتوانند در خصوص اجرای کسب و کار خود به دیگران اطلاعات مناسبی بدهند.
طرح پشتیبانی مالی در بیزینس پلن
پیش بینی منابع تامین مالی امری مهم و حیاتی برای موفقیت هر کسب و کاری است. حتما باید اجراکنندگان طرح بدانند که مشکلات و مسائل مالی از چه مسیری باید حل شود و بر این اساس استراتژی های مخصوص خود را اتخاذ کنند.
بیزینس پلن بایستی حاوی محتوای جامعی در خصوص منابع تامین کننده مالی طرح، درآمد ها و هزینه های جانبی، مشکلات مالی احتمالی و کلیه راه های پیش رو برای پاسخگویی به این مشکلات باشد.
از آنجایی که بسیار از مسائل مالی و نیازها پس از اجرای اولین گام های طرح ظهور می کنند، بایستی منبع مالی پاسخگو به این نیازهای از پیش تعیین نشده مشخص باشد.
در چنین شرایطی است که می توان انتظار داشت که بیزینس پلن به نتیجه برسد و کسب و کار به درآمدزایی منجر شود.

بررسی رقبا و بازار هدف
همان طور که می دانید، دنیای کسب و کار امروزی دنیای رقابت است.
اگر بتوانید به ایده و هدفی فکر کنید که در میان رقیبان و همکاران خود برجسته و ممتاز شوید، می توانید توقع رونق کسب و کارتان را هم در ذهن خود پرورش دهید.
توجه به کسانی که قرار است به مشتری های مستقیم و غیر مستقیم شما تبدیل شوند نیز امری ضروری در طراحی بیزینس پلن است.
بدین ترتیب کلیه پتانسیل های بالقوه برای رسیدن به فروش مورد انتظار و جذب بازار سنجیده می شود و منطقی یا غیر منطقی بودن سرمایه گذاری در بیزینس مورد نظر تعیین می گردد.
بیشتر بخوانید:
هک رشد در کسب و کار با هدف فروش بیشتر
تجارت الکترونیک چگونه بر فروش بیشتر تاثیر می گذارد؟
بازاریابی مصرفی و تاثیر آن در فروش بیشتر
بیزینس پلن باید به خوبی مشتری ها و بازار هدف کسب و کار را ترسیم کند، ویژگی ها و خصوصیات این افراد را شرح دهد و برای نیازهای آنها پاسخ مناسبی ارائه دهد.
پس اطلاعات رقیبان و مشتری های خود را به صورت جامع در نگارش بیزینس پلن خود لحاظ کنید. توجه داشته باشید که آخرین مرحله کسب درآمد شما فروش است. پس قطعا برای موفقیت در این مرحله به شناخت مشتریان خود نیاز دارید.

مقاله تکبر سازمانی
مقاله تکبر سازمانی و نقش مدیریت در کنترل پیامدهای آن در سازمان
قالب مقاله: word و با قابلیت ویرایش
تعداد صفحات: ۱۴ صفحه
فونت: B Mitra با سایز ۱۴ استاندارد