مطالب و آموزش‌ها

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

حساب کاربری

هوش اقتصادی و سواد مالی خود را بیشتر بشناسید

هوش اقتصادی

هوش اقتصادی چیست؟

هوش اقتصادی به آن قسمت از هوش های چندگانه انسان ها گفته می شود که توانایی افراد را در حل و فصل مشکلات مالی، کنترل هزینه ها، کسب درآمد و کاهش هزینه ها نشان می دهد.

هوش اقتصادی یا هوش مالی تفکر افراد را در حیطه ثروت و رفتار با مسائل مالی مد نظر قرار می دهد و به ما می گوید که الگوی فکری و رفتاری افرادی که ما عنوان پولدار و یا سرمایه دار را به آنها اطلاق می کنیم به چه صورت است و این افراد چه واکنشی در قبال مسائل مالی از خود نشان می دهند.

درک صحیح مشکلات مالی

قطعا در اطراف خود انسان هایی را می شناسید که همواره مشکلات مالی دارند و از نداشتن مقدار کافی پول و سرمایه گلایه می کنند.

شاید متوجه شده باشید که مشکل اصلی این افراد پایین بودن سطح درآمد نیست؛ بلکه آنها در نحوه رفتار با گرفتاری ها و مشکلات و استفاده صحیح از درآمد و پول خود مشکل دارند. غالب این افراد در طول حیات، درآمدشان زیاد یا کم می شود. ولی بی پولی همواره مشکل ثابت زندگی آنهاست.

جالب اینجاست که افراد ثروتمند هم مشکل مالی دارند. ولی تفاوتشان این است که دیدگاه کاملا متفاوتی نسبت به حل مشکلات مالی خود دارند.

در واقع افراد با هوش اقتصادی بالا، به صراحت ابراز می کنند که پول و کسب ثروت برایشان امر مهمی است و از هر فرصتی برای ارتقای سواد مالی خود استفاده می کنند.

آنها معتقدند که حتی همین مشکلات مالی زمینه ای برای یادگیری و کسب آگاهی هستند. در نتیجه لازم نیست با احساسات بد و منفی با آنها رفتار کنیم؛ بلکه می توان این مشکلات را به مثابه درس و دانشگاهی دانست که آمده اند تا سواد مالی ما را بیشتر کنند.

اجازه ندهید مشکلات مالی منجر به مشکلات مالی اضافه تر شوند

رابرت کیوساکی، نویسنده کتاب پدر پولدار و پدر بی پول می گوید:

مشکلات مالی مانند یک بیماری ساده سرماخوردگی هستند. اگر نتوانید به موقع آنها را از بین ببرید در ادامه سبب مشکلات و بیماری های بزرگتری خواهند شد.

هوش اقتصادی

افراد کم تجربه و با هوش اقتصادی پایین، از دوران جوانی عادت دارند که هنگام رویارویی با مشکلات مالی از دیگران پول قرض کنند. شاید این اولین راه حلی بوده که به ذهن آنها می رسیده و حال تبدیل به یکی از عادت های بد آنها شده است.

پیشنهاد آگاهتر:  مشاغل خانگی پرسود که مناسب شما هستند را بشناسید

شاید پول قرض گرفتن در زمان نوجوانی از اعضای خانواده و نزدیکان به دلیل دلسوزی این افراد مشکل خاصی پیش نمی آورد، اما قرض و وام گرفتن های متعدد در دنیای کسب و کار بدون شک سبب انباشته شدن بدهی ها بر روی هم خواهد شد.

وام و قرض مانند باتلاقی است که نتیجه نهایی آن دست و پا زدن و غرق شدن است.

کسی که بتواند در اوج بی پولی مشکلات مالی اش را به روش خلاقانه حل کند باهوش تر می شود و قطعا چنین فردی قادر خواهد بود تا از پس مشکلات بزرگتری هم برآید. با این روند و با چنین تفکری، بدون تردید این فرد به ثروت مورد انتظار خود دست خواهد یافت.

درک هوش اقتصادی

به جرات می توان جمله زیر را اساسی ترین و اصلی ترین مفهوم برای درک هوش اقتصادی دانست:

ساده ترین رفتار با ثروت، از دست دادن و خرج کردن آن است.

کسب درآمد کار سختی است و پس انداز کردن و نگهداری از آن کاری سخت تر. اما در عوض خرج کردن پول مانند آب خوردن ساده و راحت است.

به طور عمده برای موفقیت در راه استقلال مالی و افزایش ثروت ۳ راه را باید طی کنیم:

  • شناخت و برطرف سازی نیازهای اساسی
  • کاهش خواسته های غیر ضروری
  • تلاش برای افزایش درآمد

اگر علاقمند به مطالعه بیشتر در این زمینه هستید این مقالات را به شما پیشنهاد می کنیم:

تجارت الکترونیک چگونه بر فروش بیشتر تاثیر می گذارد؟

کسب و کار پرسود تان را با ۴ پرسش مهم شروع کنید


قطع به یقین هر مسیری که در برخورد با مشکلات مالی خود اتخاذ کنید شامل این ۳ مورد خواهد شد.

گرچه می توانیم در راه ارتقای هوش اقتصادی و حل کردن مشکلات مالی خود یک یا دو مورد از این گزینه ها را به طور کامل حذف و یا تا حدودی کم رنگ کنیم، اما فراموش نکنید که توجه به این ۳ مورد در کنار یکدیگر تاثیر شگرفی در کاهش مشکلات مالی خواهد داشت.

 

دانلود کتاب کسب و کار همین است!

کتاب کسب و کار همین است!

نگاهی ساده به اجزای کلیدی یک کسب و کار

 

 

نویسنده: ژان بقوسیان
فرمت کتاب: رقعی در ۱۱۲ صفحه
فرمت صوت: MP3 دانلودی
انتشارات: کلید آموزش
نوبت چاپ: اول
شابک: ۵-۵۴۱-۲۷۴-۶۰۰-۹۷۸
قیمت: ۲۹ تا ۵۹ هزار تومان

 
تحریریه آگاهتر
ما اینجاییم تا همراه با شما خوانندگان عزیز مطالعه کنیم و بیشتر بیاموزیم. هدف تیم تحریریه آگاهتر این است که مطالب با کیفیتی را به مخاطبان ارائه دهد؛ چرا که معتقدیم هرچه آگاهتر، توانمندتر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *